Prezent in emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix, vicepresedintele PNL, Theodor Melescanu, a declarat ca incompatibilitatea dintre functia de parlamentar si cea de lider sindical va fi eliminata din viitorul statut. Potrivit lui Melescanu, liderii sindicali vor putea fi doar membri de partid.

"Am discutat chiar azi la Consiliul National de Conducere al Aliantei ca in viitorul statut al parlamentarilor, al deputatilor si al senatorilor, sa prevedem si anumite incompatibilitati si una din incompatibilitati este aceea de a fi lider sindical si, in acelasi timp, a fi in politica in mod vizibil", a spus Theodor Melescanu.

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a afirmat ca social-democratii nu au avut nici o contributie la declansarea grevei sindicalistilor de la metrou, care sunt condusi de deputatul PSD Ioan Radoi. El a refuzat sa spuna daca PSD va accepta sa nu-i mai puna pe liderii sindicali pe viitoarele liste de parlamentari, inainte ca problema sa fie discutata in partid.

PSD se tot gandeste la alegeri anticipate

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a afirmat ca PSD se gandeste la alegeri anticipate prin sustinerea unui guvern minoritar PNL. In emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix, el a spus ca "nu trebuie eliminata o asemenea varianta", daca vor continua crizele politice din cadrul coalitiei". Intrebat cum vede PSD schimbarea majoritatii parlamentare, Diaconescu a spus:

"Nu neaparat schimbarea de majoritate in Parlament ar reprezenta singura cale spre alegeri anticipate. Daca vor interveni lucruri, situatii deosebit de grave, nu cred ca este rau sa ne gandim la orice fel de mecanism politic inclusiv cel legat de alegeri anticipate", a declarat Cristian Diaconescu.