Vrei sa vezi cum mai e Africa? Carturesti iti propune sa o privesti altfel, si nu oricum, ci din perspectiva Norei Agapi. Ea si camera ei foto au traversat Marocul, pana in Senagal, a strabatut Mauritania si un colt din Mali. Nu e putin. Calatoria nu a consemnat-o in paginile unui jurnal, ci pe hartie fotografica.

Obiectivul aparatului de fotografiat, lucid si calm dezvaluie nu Africa comuna, ci mai degraba o lume aparte cu figuri de o expresivitate paradoxala, o realitate aproape tactila, aspra cateodata.

Africa, asa cum o vede Nora Agapi, nu este nici pe departe una descriptiva, ci dezvrajita, directa; avem in fata noastra o Africa a chipurilor, a peisajelor, a starilor, o Africa triumfatoare, transgresiva cu o alchimie subtila.

Asa ca, ne-am hotarat sa agatam Africa pe simeza si sa o privim in voie. Insa nu oricum. Saxofonul inconfundabil al lui Mihai Iordache si gasca lui are sa tuseze si mai mult atmosfera. Prin urmare o sa avem Free-jazz si multa improvizatie din partea lor, ceai si prajituri de la noi, nu o data, ci de doua ori. 17 si 18 noiembrie doua zile in care calatorim, citim, si ascultam muzica buna.

Va asteptam Joi, 17 noimebrie, la ora 19:00, in libraria Carturesti din Iulius Mall Timisoara, la parter la vernisajul expozitiei de fotografie Nora Agapi - AFRICA si mai apoi vineri, 18 noiembrie, la ora 19 :00, in libraria Carturesti din Strada Mercy nr. 7 la lansarea albumului Dissipatin' - Iordache, mic concert si sesiune de autografe.