Directorul Societatii Academice din Romania, Sorin Ionita, sustine ca ideea schimbarii primului ministru nu este o solutie viabila care sa puna capat nemultumirilor sindicale si grevelor. In emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix, el a afirmat ca nici un alt premier nu ar gasi banii necesari cresterilor salariale cerute de sindicalisti.

Sorin Ionita a spus ca este de neinteles de ce numarul profesorilor a crescut in ultimii 15 ani, iar cel al elevilor a scazut.

"M-am uitat si eu pe niste statistici. In ’90, aveam 250.000 de cadre didactice in preuniversitar la 5 milioane de elevi. Acum avem cu 10.000 mai mult si avem 4 milioane de elevi", a afirmat Sorin Ionita.

Democratul Daniel Buda a afirmat ca protestul sindicalistilor de la Metrorex este nejustificat, pentru ca au salarii mult mai mari decat profesorii. "M-am informat sa vad care este salariul mediu la nivelul Metrorex, sa vad cat e de justificata o astfel de actiune sindicala: 16 milioane de lei brut", a spus Daniel Buda.