Premierul Calin Popescu Tariceanu nu intelege motivele care au dus la declansarea grevei de la Metrou si spune ca salariatii acestui sector sunt privilegiati in comparatie cu altii, transmite Radio Romania Actualitati.

Premierul considera ca greva este alimentata de motivatii politice deoarece liderul de sindicat, Ioan Radoi este senator PSD. TAriceanu a declarat ca Parlamentul are in vedere sa elimine incompatibilitatile intre calitatea de parlamentar si cea de lider sindical sau judecator.

"Din punct de vedere salarial, trebuie sa spunem lucrurilor pe nume: salariatii de la Metrou nu sunt cei care ar fi cel mai jos pe scara salariala. Din contra, salariul mediu la Metrou in momentul de fata este 16 milioane de lei/luna.

Nu va exista nici un fel de problema in privinta platii salariilor pe lunile noiembrie si decembrie, dar, nu numai atat, va fi platit si cel de-al 13-lea salariu, conform contractului".

Tariceanu a adaugat ca bugetul Metrorex nu poate fi modificat acum ci numia dupa aprobarea bugetului general pe anul viitor, cand fiecare minister va intocmi bugetele intreprinderilor din subordine.