PNL va depune saptamana viitoare, la Parlament, dupa consultari cu PD si ceilalti parteneri de coalitie, o initiativa legislativa referitoare la incompatibilitatea membrilor Curtii Constitutionale si la conflictul de interese, transmite Radio Romania Actualitati.

Decizia vine dupa ce Curtea Constitutionala, dominata de apropiati ai PSD, a respins noul regulament al Camerei Deputatilor si Senatului, Nastase si Vacaroiu nemaiputand fi inlocuiti.

Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a declarat miercuri, la o conferinta de presa, ca este inadmisibil sa fie membri ai Curtii Constitutionale persoane care au facut parte dintr-un partid politic.

In opinia lui Puiu Hasotti, in decizia referitoare la regulamentele celor doua camere membrii Curtii au dat dovada de obedienta politica.

Premierul Calin POpescu Tariceanu declarase marti seara ca la Curtea Constitutionala exista semne de intrebare privind respingerea modificarilor la Regulament si ca Parlamentul va introduce reglementari privind eliminarea conflictului de interese astfel incat sa nu mai existe incompatibilitati intre calitatea de parlamentari si cea de judecatori.