Presedintele Traian Basescu, l-a primit miercuri, 16 noiembrie a.c., pe primul ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, aflat intr-o vizita oficiala in Romania. Cei doi demnitari au abordat aspecte prioritare ale cooperarii economice bilaterale, cu accent asupra dosarului energetic.

In acest sens, premierul Tarlev a transmis solicitarea presedintelui Voronin ca Romania sa sprijine Moldova in aceasta perioada dificila din punct de vedere al asigurarii cu energie electrica. Presedinte Basescu a dat asigurari ca Romania va sprijini tara vecina pentru a traversa aceasta perioada.

Presedintele Basescu si premierul Tarlev a remarcat evolutia ascendenta a schimburilor comerciale pe anul in curs si faptul ca exista perspectiva stabilirii unui record in ce priveste volumul acestora, estimarea in acest moment fiind de circa 360 milioane de dolari.

De asemenea, cei doi interlocutori au abordat problema reglementarii conflictului transnistean, reiterand pozitiile principiale cunoscute ale partii romane si, respectiv, moldovene. Presedintele Basescu a dat asigurari oficialilor moldoveni ca Romania va continua sa sustina Moldova in rezolvarea conflictului transnistrean.

La final, primul ministru Tarlev a aratat ca presedintele Voronin asteapta cu interes reintalnirea cu presedinte Basescu, exprimandu-se speranta, de ambele parti, ca aceasta va avea loc cat de curand.