Peste doi ani, creditele in valuta nu vor mai fi atractive pentru romani, a declarat ieri Yiannis Pehlivanidis, vicepresedintele grupului Bancii Nationale a Greciei (NBG). "Noi vom relua creditarea in valuta in decembrie-ianuarie, dupa ce vom majora capitalul social al Bancii Romanesti.

Nu cred ca peste doi ani preferinta pentru creditul in valuta in fata imprumutului in moneda nationala va mai exercita vreo presiune", a explicat Pehlivanidis.

NBG, cea mai veche banca elena, opereaza in Romania prin subsidiara sa Banca Romaneasca, pe care a preluat-o la finalul anului 2003 si pare bine pozitionala in cursa pentru preluarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC).

NBG ar putea investi in CEC cateva sute de milioane euro, pentru schimbarea profilului de casa de economii in "banca adevarata" si pentru dezvoltarea afacerii. Cele mai mari investitii de care CEC are nevoie dupa preluare s-ar orienta catre reteaua informatica (IT), redecorarea unei parti a agentiilor si educarea personalului, a spus CEC, vicepresedintele NBG.

cititi articolul integral in Averea