Dan Darabont, fostul primar PSD al sectorului 6, a fost demis de Dan Ioan Popescu din functia de vicepresedinte al PSD Bucuresti pentru ca a intrat in solda lui Geoana. Darabont este acuzat si pentru lipsa din vistieria partidului a 700 de milioane de lei.

Demiterea lui Darabont s-a petrecut intr-o sedinta ad-hoc a Biroului Executiv al organizatiei conduse de Dan Ioan Popescu. Octavian Petrovici, purtatorul de cuvint al organizatiei, a confirmat decizia. „Biroul Executiv al organizatiei a decis, in unanimitate, sa-i retraga functia de vicepresedinte lui Dan Darabont", a spus Petrovici.

Darabont nici macar nu a fost invitat la propria sa decapitare. „Nu stiu sa fi fost demis. Nu am primit nici o instiintare oficiala. Am primit un singur telefon ca sa vin la Comisia de integritate. Le-am cerut sa amine, pentru ca lipseam din Bucuresti", ne-a declarat Darabont fara sa para insa surprins.

Darabont este acuzat

Unul dintre vicepresedintii PSD Bucuresti ne-a declarat ca impotriva lui Darabont „a fost declansata o ancheta interna, deoarece au fost constatate anumite probleme finaciare". „Nu ies banii la sectorul 6. Lipsesc vreo 700 de milioane", ne-a declarat sursa citata. Doru Giugula, presedintele Comisiei de integritate a PSD Bucuresti, a confirmat ca exista o ancheta impotriva lui Darabont.

„S-a decis suspendarea din functii pina la rezolvarea unei sesizari depuse de organizatia sectorului 6", a declarat Doru Giugula pentru agentia Mediafax. Giugula spune ca la audieri au fost chemati si Victor Ponta si Ecaterina Andronescu pentru anumite nereguli petrecute la alegerile de la organizatia de tineret a PSD Bucuresti.

Darabont a fost presedinte al organizatiei sector 6 pina in vara trecuta. El spune ca „nu e posibil sa fie acuzat de lipsa in gestiune, deoarece presedintele de organizatie nu umbla cu fonduri, ci trezorierul filialei".

Motivul din spatele acestei decizii, sustin surse din conducerea PSD, a fost acela ca Darabont trecuse in tabara lui Geoana, fiind pregatit de acesta pentru a-l inlocui pe DIP. Motivul semi-oficial, invocat de apropiatii lui DIP in sedinta biroului executiv a fost acela ca „nu are timp sa vina pe la partid pentru ca s-a angajat la Geoana".

Geoana, executat de DIP in acelasi stil

Dupa alegerile locale din 2004, Dan Ioan Popescu l-a demis pe Geoana, din functia de presedinte executiv al PSD Bucuresti in acelasi stil. Dupa ce a pierdut alegerile pentru primarie, DIP a organizat o sedinta in lipsa lui Geoana unde l-a demis din functie. Acest gest nu a fost uitat de Geoana nici acum, generind conflictul cu DIP.