Canalul Tv HBO prezinta serialul anului 2004, Angels in America. Premiat cu 11 premii Emmy, mai mult decat oricare alta productie pentru televiziune, cu o distributie de exceptie: Al Pacino, Meryl Streep, Emma Thompson, serialul va fi prezentat sambata, 26 noiembrie, de la ora 20.00, intr-un maraton de sase ore.

Cu orice am incepe, cand vorbim despre Angels in America ajungem la aceeasi concluzie: trebuie vazut.

Mesaj dramatic si controversat, subiecte inca tabu, mai ales in Europa noastra, regie impecabila, distributie exceptionala si o muzica ingereasca - alegem la intamplare oricare din aceste parti ale intregului si ne simtim cuprinsi de uimire tocmai in lumea asta in care nu mai credeam ca exista ceva in stare sa ne uimeasca.

Este cu atat mai socant cu cat personajele sunt complexe, savuroase, educate, sofisticate, fascinante. Personaje deseori chinuite de presiunea unei societati intolerante si de propriile slabiciuni si poate tocmai de aceea atat de apropiate noua ca reactii, incat incepem sa le traim replicile. Sunt disconforturi si sperante noi in fiecare minut al acestui serial.

Angels in America, fara sa dam prea multe detalii ca sa nu stricam placerea descoperirii filmului, descrie problemele Americii din anii ’80, aplicabile mai mult sau mai putin oricarei tari (poate in alte timpuri): nemultumiri creeate de puterea politica, primele victime ale flagelului SIDA, controversele din jurul homosexualilor blamati pentru aparenta lipsa de moralitatate.

Dar cu siguranta ati mai auzit asta. Pentru ca despre Angels in America se vorbeste. Si se va mai vorbi multa vreme de acum incolo ...