Compania olandeza Stork Aerospace, care activeaza in domeniul proiectarii si productiei de aerostructuri si sisteme electrice pentru avioane militare si comerciale a anuntat, joi, deschiderea unei subsidiare in Bucuresti.

Compania se va numi Fokker Engineering si este subsidiara a diviziei Stork Fokker Aesp BV, informeaza publicatia germana FAZ.NET.

Potrivit publicatiei Frankfurter Allgemeine Zeitung ( FAZ.NET), motivele pentru care grupul olandez a ales Romania, sunt lunga traditie pe care tara noastra o are in sectorul industriei aviatice precum si programele de educatie solide din acest domeniu.

Stork Aerospace incearca sa-si consolideze pozitia pe o piata in care este deja activa din martie 2003, cand Aerostar Bacau si divizia olandeza Stork Fokker Aesp BV au semnat documentele privind infiintarea unei societati mixte, profilata pe realizarea de componente mecanice pentru aeronave.

De asemenea, la inceputul anului 2005, Universitatea Politehnica din Bucuresti a semnat un acord impreuna cu Delft University of Technology, Netherlands National Aerospace Laboratory NLR si Stork Fokker AESP pentru deschiderea unui centru de cercetare de tehnologie aviatica.

Stork Fokker AESP are peste 3.100 de angajati iar in 2004 a obtinut o cifra de afaceri de 495 milioane euro. La finele anului 2004, grupul Stork a raportat o cifra de afaceri de aproximativ 2 miliarde euro.