Circul Globus a deschis stagiunea 2005 - 2006, cu un senzational spectacol de circ si variete pe gheata, sosit de la Moscova - Castelul de clestar. Celebrii artisti si campioni ai patinajului de la Circului Mare din Moscova nu mai au nevoie de nici o prezentare, maiestria lor fiind cunoscuta pe toate continetele.

Asa cum s-a intamplat de mai bine de trei stagiuni incoace, si de data aceasta la Circul Globus publicul poate vedea o atractie unica in lume: dresura de ursi polari pe patine!

Opt ursi polari de dimensiuni gigantice patinand cu nonsalanta unui mare campion pare o imagine de domeniul fantasticului, dar iata ca dresoarea Yulia Denisenko a reusit sa faca posibil ceea ce pare aproape imposibil.

Scoala rusa de dresaj a format multe capete de afis, cateva dintre ele putand fi vazute in spectacolele trecute si la Bucuresti, dar imensul talent al Yuliei depaseste cu mult imaginea complexa a dresurilor de animale.

Ursii polari pe patine, atractia pe care oricare circ din lume si-ar dori-o, este punctul culminat al Castelului de clestar si, timp de 15 minute, tine cu sufletul la gura publicul spectator.

Pe langa aceasta dresura care, dupa mai mult de 25 de ani readuce in arena circului bucurestean povestea lui Fram, ursul polar, se adauga in reteta spectacolului numeroase alte atractii acrobatice si de echilibristica, numere de comedie si balet, toate executate pe gheata.

Precizia cu care sunt executate figurile acrobatice si de balet pe gheta este impresionanta, campionii moscoviti punand accentul pe arta si performanta la nivel mondiala (in lumea spectacolului).

Inalta tinuta artistica si calitatea sunt cuvintele care definesc cel mai bine spectacolul ce va deschide stagiunea, iar acest show este cel mai bun spectacol de circ si variete pe gheata din lume, Castelul de clestar devenind un nou succes de casa al Circului Globus.