PSD nu se desolidarizeaza de liderul din Vrancea Marian Oprisan, cercetat penal zilele acestea de DNA, dar... in cazul in care va fi gasit vinovat "va trebui sa-si duca singur crucea", a declarat ieri Mircea Geona, in localitatea buzoiana Hales.

"Daca cineva de la noi este demonstrat a fi vinovat de catre justitie, atunci partidul ii va spune: ne pare foarte rau, iti duci singur crucea. Atata vreme cat nu sunt dovezi in justitie, ne punem intrebarea daca nu cumva totul este un joc politic.

Aceasta este relatia intre solidaritatea noastra, obligatorie. Si responsabilitatea individuala pe care membrii nostri o au, daca se dovedeste ca au gresit.

Pana nu sunt dovediti, partidul are obligatia de a fi solidar cu membrii sai", a spus Mircea Geoana, a tradus Cristian Diaconescu, presedintele comisiei de etica a PSD, care a afirmat ca "partidul nu va lua nici un fel de decizie impotriva lui Marian Oprisan pana ce justitia nu se va pronunta in legatura cu vinovatia acestuia".

Subiectul Marian Oprisan si problemele sale in justitie a fost abordat si de presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, care a afirmat ca... in perioada in care era prim-ministru nu a vrut sa-i intocmeasca liderului PSD Vrancea nici un dosar penal, asa cum cel din urma acuzase in mai multe randuri.