Liberalii bucuresteni s-au intrunit sambata in cadrul Conferintei Municipale, pentru a-si alege conducerea, dar intalnirea s-a transformat intr-o dezbatere aprinsa pe tema protocolului Aliantei D.A.

Spre seara, actualul presedinte al filialei PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a fost reales, cu 800 de voturi din 1000.

La aceasta intalnire a participat si presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu care a recomandat colegilor de partid sa-si mai domoleasca declaratiile acuzatoare la adresa partenerilor de coalitie.

Alti membri PNL, printre care Ludovic Orban, Crin Antonescu, si Cristian Boureanu, au acuzat atitudinea concilianta a premierului, sustinand ca e nevoie de o renegociere a termenilor protocolului aliantei D.A.

Cristian Boureanu a declarat ca scaderea in sondaje a partidului se datoreaza faptului ca PNL a pierdut un presedinte de partid, care este mult mai preocupat de functia de prim ministru decat de formatiunea politica pe care o conduce. Deputatul PNL i-a mai acuzat pe aceia care negociaza cu PSD-ul ca"omoara viitorul Partidului National Liberal."

Premierul a contracarat aceste afirmatii, si le-a calificat drept "ineptii". "PSD este principalul nostru adversar," a afirmat Tariceanu, si a facut apel la colegii de partid sa faca diferenta intre adversari si aliati, amintindu-le ca PD-ul este partenerul de coalitie cu care trebuie dus la capat un mandat de patru ani.