Rompetrol-Rafinare va garanta imprumutul acordat de 25 milioane RON (aproximativ 7 milioane euro) acordat de catre BRD - Groupe Societe Generale prin instituirea de ipoteca asupra unor imobile, printre care un teren si zece statii de distributie de produse petroliere.

Conform unei comunicari facute catre Bursa de Valori Bucuresti referitor la hotararile Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA), creditul, care a fost aranjat la jumatatea lunii octombrie, va fi folosit pentru finantarea activitatii curente.

Pe ordinea de zi a AGEA s-a mai aflat si aprobarea majorarii plafonului de credit obtinut anul trecut de la BRD pentru finantarea importurilor de titei, de la 45 milioane dolari la 65 milioane dolari.

Facilitatea de credit va fi utilizata prin emiterea de acreditive pentru importul de materie prima, urmand ca si in acest caz sa fie constituite o serie de garantii, precum ipoteci asupra unor imobile si garantii reale mobiliare asupra stocurilor de titei importate si ale produselor petroliere obtinute din titeiul importat, asupra sumelor de bani obtinute din vanzarea produselor petroliere si

asupra conturilor bancare deschise la banca finantatoare. Rompetrol-Rafinare a inregistrat la sfarsitul primelor noua luni ale acestui an un profit operational consolidat de 151 milioane dolari, in crestere cu 221% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care in 2004 profitul operational a fost de 47 milioane dolari. Profitul net la sfarsitul aceleiasi perioade a fost de 108 milioane dolari.