Industria muzicala americana ofera premii pentru toate categoriile. Iar stilul country, foarte iubit in America a avut parte de o ceremonie speciala: aproape 100.000 de spectatori, un miliard de telespectatori si un show pe masura.

Dupa ce au fost organizate 38 de ani in Nashvillle, Premiile muzicii country au avut in acest an alta locatie: sala Madison Square Garden din New York. La gala a participat toata elita muzicii country, dar au fost prezenti si reprezentanti ai muzicii pop printre care Elton John , Billy Joel sau Bon Jovi.

Lee Anne Womack a castigat premiul pentru cel mai bun single si pentru cel mai bun album. Lee Ann Womac este a treia femeie care castiga acest premiu in istoria de aproape 40 de ani a festivitatii. La categoria cantareti, marele castigator a fost Keith Urban, care a venit din Australia si a detronat toate vedetele amerincane.

Willie Nelson a cantat piesa ''Crazy'', compusa de Paul Simon in timp ce Elton John si Dolly Parton au ales piesa clasica a lui John Lennon "Imagine".