Profesorii tineri din invatamantul universitar si preuniversitar ar putea beneficia de venituri mai mari, in cadrul cresterii salariale de 8% propusa de Guvern, a declarat vicepremierul Gheorghe Pogea, intr-o conferinta de presa, la sediul PD.

El a precizat ca a propus Ministerului Educatiei si Cercetarii sa se aplice o crestere salariala diferentiata astfel incat sa fie acordate sume mai mari profesorilor tineri, care au acum salarii mici.

Gheorghe Pogea a spus ca ministerul a comunicat in teritoriu variantele de recuperare a orelor pierdute pe parcursul grevei si a precizat ca Guvernul mentine in continuare proiectul de acord care prevede alocarea suplimentara, pana la 5% din PIB, pentru finantarea proiectelor de investitii din infrastructura scolara.

Vicepremierul a precizat ca Executivul a fost de acord cu preluarea unor amendamente, respectiv finalizarea proiectului de lege privind salarizarea personalului bugetar si recuperarea drepturilor salariale pierdute de profesori in perioada 2001-2004.