Ministrul de Interne, Vasile Blaga, discuta marti cu autoritatile franceze despre problema expulzarii cetatenilor romani de catre autoritatile franceze, fara notificarea Ambasadei Romaniei.

Cei doi oficiali vor discuta si despre minorii aflati ilegal in Franta si care, potrivit legilor franceze, nu pot fi expulzati.

Presedintele Traian Basescu declarase luni, in prima sa vizita in Franta, ca este nemultumit de expulzarile cetatenilor romani de catre autoritatile franceze, facute fara notificarea Ambasadei Romaniei, transmite Radio Romania Actualitati.

Este vorba, conform sefului statului, de circa 2.000 de cetateni romani, care aveau actele undeva la limita regulii sau in neregula:

"Cand un cetatean al statului roman este expulzat din orice alt stat cu care avem relatie bilaterala, ambasada trebuie notificata, nu sa aflam direct la Bucuresti ca intr-un avion avem 50 de expulzati", a declarat seful statului.

Traian Basescu isi contina astazi vizita in Franta cu intrevederile programate la Senat si la Adunarea Nationala. Luni Basescu a primit asigurari de la presedintele Jacques Chirac privind ratificarea fara probleme a tratatului de aderare a Romaniei al Uniunea Europeana.