Producatorul de aluminiu ALRO Slatina anunta ca a primit acreditarea Agentiei Germane de Garantare a Exporturilor HERMES in limita a 60 de milioane de euro.

Hermes este una din cele mai importante agentii de garantare a creditelor pentru companii din Europa, iar acreditarea sa acordata pentru ALRO ofera producatorului de aluminiu posibilitatea de a primi suportul altor institutii similare din lume.

„Obtinerea acreditarii de catre Hermes demonstreaza bonitatea financiara a ALRO. Compania va putea sa efectueze investitii in conditii financiare mult mai avantajoase, furnizorii nostri europeni de echipamente fiind practic acoperiti de Hermes din punct de vedere al riscului lor comercial", a declarat Marian Nastase, vice presedintele Consiliului de Administratie de la ALRO Slatina.

„In plus, compania noastra nu va mai fi nevoita sa blocheze facilitati pe termen scurt sau mediu pentru finantarea acestor investitii".

Printre primele proiecte de investitii garantate de Hermes se numara finantarea achizitiei unor echipamente necesare modernizarii laminorului de benzi la cald furnizat de firma germana Achenbach, precum si a unui cuptor de tratare termica si calire in flux continuu de tip Otto Junker.

Ambele investitii insumeaza circa 12 milioane de euro si au rolul de a dezvolta capacitatile de productie pentru bunurile cu valoare adaugata mare.

Alte doua proiecte de investitii in valoare totala de circa 20 de milioane de euro urmeaza sa fie finantate cu garantia Hermes.