Presedintele Romaniei, Traian Basescu, va efectua miercuri, 23 noiembrie a.c., o vizita la Tbilisi, Republica Georgia, la invitatia omologului sau georgian, Mihail Saakasvili, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale. Vizita sefului statului in Georgia este ocazionata de aniversarea a doi ani de la Revolutia Trandafirilor.

Presedintele Traian Basescu - un sustinator al administratiei de la Tbilisi - va participa la sesiunea dedicata presedintilor din cadrul Forumului intitulat "Noul val de eliberare al Europei: Democratie si Transfomare", precum si la dezvelirea "Monumentului Libertatii" din capitala georgiana.

Cu prilejul participarii la Forum, presedintele Basescu va sustine un discurs in cadrul caruia va reafirma sprijinul pe care Romania il acorda Georgiei in procesul de tranzitie, precum si pentru demararea proceselor de integrare europeana si euro-atlantica.

La aceasta reuniune vor participa, de asemenea, presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, si presedintele Estoniei, Arnold Ruutel.