Grupul Nestle, cel mai mare producator mondial de produse alimentare, a retras de pe pietele din Italia, Franta, Spania si Portugalia, laptele pentru nou nascuti, de teama unei posibile contaminari.

Decizia a fost luata dupa ce autoritatile italiene au anuntat ca au descoperit in acest produs o substanta chimica utilizata in ambalaje, informeaza Reuters.

Contactata de redactia Hotnews.ro, Roxana Corha, Corporate Affairs Manager la Nestle Romania, a declarat ca Nestle nu comercializeaza in Romania produsele NIDINA 1 si 2 si LATTE MIO, retrase in urma cu cateva zile de pe piata din Italia. Produsele in cauza sunt in forma lichida (gata de baut).

"Nestlé Italia a decis retragerea de pe piata a acestor doua produse in urma identificarii substantei ITX (Isopropil tioxantan), un component pe baza de cerneala folosit in tiparirea ambalajelor Tetra Pak. Aceasta substanta s-a gasit intr-o cantitate extrem de mica in produsele respective si nu reprezinta un risc asupra sanatatii.

Decizia de a retrage aceste produse de pe piata din Italia este o masura de precautie extrema" a mai precizat Roxana Corha.

Politia italiana a anuntat marti, ca a sechestrat aproximativ 30 de milioane de litri de lapte pentru nou nascuti produs de Nestle, dupa ce testele au descoperit ca a fost contaminat cu o substanta folosita la ambalaje.

Substanta se numeste IsopropilThioXanton (ITX) si a fost descoperita in aproximativ doua milioane litri de lapte Nestle (marcile Latte Mio, Mio Cereali, Nidina 1 si Nidina 2) care a fost oprit de la comercializare de politia italiana.

Potrivit unui purtator de cuvant al grupului elvetian Nestle, compania a decis sa retraga laptele susceptibil a fi contaminat, de pe pietele din Italia, Franta, Spania si Portugalia.

Acesta a mai declarat ca de pe piata din Italia au fost retrase doua milioane de litri de lapte, in celelalte piete europene cantitatea fiind si mai mica. Oficialul a mai adugat ca substanta identificata (ITX) nu prezinta nici un risc pentru sanatatea consumatorilor.

Oficialul Nestle a mai precizat ca firma elvetiana a decis sa introduca noul proces de ambalare a laptelui tocmai pentru a evita o posibila contaminare si ca recenta retragere de pe piata a laptelui pentru nou nascuti nu va avea un impact semnificativ asupra rezultatelor grupului.