La citeva ore dupa depunerea la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a unei plingeri penale impotriva directorului Serviciului de Protectie si Paza, generalul Gabriel Naghi, procurorul general Ilie Botos lua prinzul cu impricinatul.

Pe 3 octombrie, colonelul SPP Dumitru Vlad depunea la PICCJ o plingere impotriva lui Gabriel Naghi, seful SPP, acuzindu-l de abuz in functie. In plingerea depusa la Parchet, col. Vlad (cel care s-a ocupat de pregatirea tuturor garzilor de corp din SPP) mentioneaza ca in 2003 fusese ales de expertii ONU sa conduca echipa de protectie a misiunii Natiunilor Unite in Sudan.

Insa, dupa un an si jumatate, a fost chemat in tara, bagat in Consiliul de Judecata si trecut in rezerva din cauze pe care col. Vlad le considera politice. Pe linga toate acestea, in plingerea pe care a inregistrat-o pe 3 octombrie la PICCJ, Dumitru Vlad acuza conducerea SPP de pesedizare a serviciului.

Coincidenta, la numai citeva ore dupa depunerea plingerii, procurorul general Ilie Botos si generalul Gabriel Naghi luau masa impreuna, la popota ofiterilor SPP.

Procurorul general a recunoscut ieri intilnirea cu Naghi, dar ne-a precizat prin intermediul purtatorului sau de cuvint, Robert Cazanciuc: „Nu este singura intilnire care a avut loc intre cei doi si nu este nimic nefiresc in aceste intilniri. Nu s-a discutat nimic despre plingerile depuse impotriva generalului Naghi, ci, punctual, despre colaborarea dintre cele doua institutii".

Tot coincidenta, plingerea a ajuns la procurorul Tudor Marian, fost angajat al SPP. Inainte de a se transfera la Parchetul Militar si apoi la Sectia Militara din PICCJ, Tudor Marian a fost consilier la Biroul Juridic al SPP.