BCR a lansat pe piata internationala o emisiune de obligatiuni cu rata fixa cu o valoare anuntata initial de 300 milioane EUR. Tranzactia a fost inchisa la valoarea totala de 500 milioane EUR. Este cea mai mare emisiune de obligatiuni a unei companii private romanesti.

Investitorii, provenind din peste 16 tari, au aratat un interes deosebit concretizat in ordine de cumparare cu o valoare totala ce a depasit suma de 750 milioane EUR, emisiunea fiind puternic suprasubscrisa.

"Am dorit si am reusit sa atingem pe piata internationala un anumit nivel calitativ, sub aspectul costurilor reduse si al interesului deosebit al investitorilor, care vor constitui o referinta pentru orice emisiune viitoare de titluri de valoare a unei companii din Romania si chiar pentru titlurile care vor fi emise de stat", a declarat Dan Bunea, vicepresedinte executiv al BCR.

Obligatiunile BCR, de tipul "senior notes", au o maturitate de 3 ani, un randament la emitere (yield) de 4% anual si o rata anuala a cuponului de 3,75%. Obligatiunile au fost emise la un pret de 99,306% din valoarea par si la un randament de 0,95% peste nivelul EUR swap la 3 ani.

Lead managerii emisiunii au fost ABN Amro si BNP Paribas.

Ratingul atribuit BCR de catre agentiile de rating la momentul emisiunii este de BB- (Standard&Poor’s) si BB+ (Fitch), ambele agentii internationale de rating stabilind perspectiva "pozitiva" pentru BCR.

Aceasta emisiune de euroobligatiuni a BCR intareste gradul de incredere si diversificarea tipurilor de investitori ai BCR, concomitent cu deschiderea de noi perspective privind accesarea pietei internationale de capital.

Succesul emisiunii de euroobligatiuni de catre BCR este incununarea realizarilor obtinute de BCR in acest an, BCR fiind prezenta pe piata internationala in 2005 prin lansarea, in lunile martie si august, a doua credite sindicalizate in valoare totala de peste 620 mil. USD, care, de asemenea, s-au bucurat de un real succes in randul investitorilor.