Nicholas Taubman, viitorul ambasador al Statelor Unite in Romania, a anuntat ca va demisiona din comitetul director al companiei fondata de tatal sau in 1932, Advance Auto Parts, titreaza in editia de joi ziarul american Roanoke Times.

Taubman a motivat decizia de a se retrage din mediul de afaceri prin dorinta de a evita un conflict de interese cu functia sa de diplomat. Anterior, Taubman a demisionat si din alte foruri de conducere ale Societatii Istorice Virginia din Richmond, si din compania de asigurari Shenandoah Life Insurance.

Nicholas Taubman a condus compania Advance intre anii 1969 si 1984. In 1985, el a devenit CEO, dar a demisionat in 1997. Si-a pastrat functia de presedinte al comitetului director pana in 2003. In 2004 a revenit in board, pentru a-l parasi din nou la sfarsitul lui 2005.

Advance, o companie de success in Statele Unite, este un retailer de accesorii si piese auto. Conform topului Fortune 500, Advance este singura afacere de succes din Roanoke Valley. Potrivit unui raport datat 8 octobrie 2005, compania detine 2829 de magazine in 40 de state din SUA, in Porto Rico si Insulele Virgine.

Taubman se va muta la Bucuresti si va ramane aici pentru trei ani ca ambasador al Statelor Unite ale Americii. Odata cu plecarea lui Jack Dyer Crouch II, postul de ambasador al SUA la Bucuresti a devenit vacant. Pana la sosirea unui nou ambasador, Mark Taplin ocupa pozitia de Insarcinat cu Afaceri al Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti.