Partidului Initiativa Nationala (PIN) solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa-l audieze pe procurorul sef al Departamentului National Anticoruptie, Daniel Morar, pentru a da lamuriri in legatura cu afirmatiile pe care le-a facut despre imunitatea presedintelui Traian Basescu in dosarul privind imobilul din strada Mihaileanu, transmite agentia AMOS News.

PIN considera ca declaratiile de miercuri ale procurorului Daniel Morar conform carora "atata vreme cat Traian Basescu este presedinte dosarul este clasat", deoarece presedintele nu poate fi cercetat decat pentru inalta tradare, sunt o dovada clara de incompetenta profesionala.

Conform articolului 84, coroborat cu articolul 72 din Constitutia Romaniei, referitor la incompatibilitati si imunitati, Presedintele se bucura de imunitate doar pentru opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, iar nu pentru delicte de drept comun.

In luna februarie cotidianul "Libertatea" publica un amplu articol in care se arata ca Traian Basescu a achizitionat un apartament de 369,9 mp intr-un imobil nationalizat, pe care ar fi platit 17.870 de euro, valoarea reala a apartamentului fiind de 250.000 de euro.

Aceasta achizitie a fost facuta in timp ce Basescu era primarul general al capitalei, inainte de a expira termenul de revendicare a caselor nationalizate. Dupa o saptamana de la articolele din presa, Traian Basescu a anuntat ca renunta la apartamentul din strada Stefan Mihaileanu nr. 2.