Noul director executiv al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu, ar dori sa restructureze din temelii sistemul de la departamentul de copii si juniori, care functioneaza fara prea mari rezultate de ani de zile, si sa trimita acasa cativa dintre colaboratorii de nadejde ai lui Mircea Sandu din ultimii ani.

De dragul "schimbarii" pe care a tot pomenit-o, presedintele FRF va accepta, probabil, aceste sacrificii, stiind ca pozitia sa ar avea din nou de suferit in cazul in care lui Lupescu nu i se va da mana libera pentru anumite proiecte.

Primul sacrificat, Florin Halagian<\b>

Primul care va sari din schema va fi Florin Halagian. Ani de zile in posturi federale, ba consultant, ba antrenor la echipa a doua, de tineret, olimpica, selectionata divizionara sau cum vreti sa-i mai spuneti, "Armeanul" isi gasise in ultimii ani un post caldut la FRF, acela de director tehnic al tuturor loturilor nationale de copii si juniori.

Din pacate pentru el, primul lucru care a fost cerut de Ionut Lupescu a fost acela de a-l instala pe Miodrag Belodedici in aceasta postura, fostul sau coleg din "generatia de aur" dobandind ceva experienta in aceasta munca dupa ce s-a retras de pe gazon, in Spania.

De aproape patru ani, Belodedici antreneaza la o scoala privata de fotbal, "El Planter", care se afla la cativa kilometri de Valencia. Este vorba de mai multe grupe de copii cu varste de pana la 18 ani, asa ca se poate spune ca Belodedici nu e un novice in ceea ce priveste sectorul juvenil.

Mai mult, munca sa era foarte apreciata, pe site-ul oficial al scolii de care am amintit, chiar in deschidere, "tronand" o singura fotografie, a sa.

Revenirea lui Belodedici va duce si la o reevaluare a antrenorilor care se ocupa de loturile de copii si juniori, fiind posibile si alte schimbari, inclusiv cea a lui Nicolae Pantea, secretarul general adjunct al FRF, care se ocupa de acest sector, un personaj pe care l-a criticat inclusiv vechiul si actualul presedinte, Mircea Sandu.

Urmeaza Florin Marin

Finalul turului de campionat va duce, aproape sigur, la plecarea lui Ioan Ovidiu Sabau de la Gloria Bistrita, pentru ca "Motul" sa preia nationala de tineret de pe mana lui Florin Marin. Acesta e acuzat de faptul ca a ratat o buna oportunitate de a duce tineretul la turneul final european si de lipsa oricaror rezultate, lucru care-i va atrage schimbarea.

Din cate se pare, singurul care se opune acestei modificari este Victor Piturca, obisnuit sa nu aiba nici o opozitie din partea omologului sau de la tineret, lucru care nu s-ar mai intampla daca Sabau ar fi instalat in acest post.

Mai mult, se pare ca Lupescu se gandeste Ð asa cum se intampla la federatiile care se respecta, vezi cazurile din Italia sau Spania Ð ca antrenorul de la nationala de tineret sa nu mai fie un tehnician fara viitor la prima reprezentativa, ci sa reprezinte oricand o solutie de inlocuire a selectionerului.

"Verde" pentru Cristi Bivolaru

Un alt fost colaborator de nadejde al presedintelui, cazut insa in dizgratie in ultimele saptamani, e vorba de Cristi Bivolaru, secretarul general adjunct pe probleme internationale, isi face deja bagajele. El si-a dat demisia de la FRF, dar aceasta nu i-a fost initial acceptata de Mircea Sandu.

Acum, insa, o data cu anuntul privind cooptarea lui Florin Prunea in organigrama federala, tocmai ca responsabil pentru relatiile internationale, e clar faptul ca Bivolaru poate pleca. O pierdere pe care insa Mircea Sandu nu o va regreta...