Profitul brut al companiei austriece de asigurari Wiener Staedtische a crescut cu 76,1% in primele noua luni, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Profitul inainte de impozitare, raportat pe baza noilor reguli de raportare financiara IFRS, a atins 187,67 milioane de euro, ceea ce inseamna ca in primele noua luni ale acestui an Wiener Staedtische a inregistrat un profit inainte de impozitare cu 21% mai mare decat intregul profit atins anul trecut.

„Avand in vedere rezultatele favorabile ale activitatilor din domeniul asigurarilor, pe ansamblul anului 2005 asteptam sa inregistram un castig de aproximativ 220 de milioane de euro", a declarat Gunter Geyer, CEO Wiener StaedFische.

Aceasta inseamna o crestere de peste 40% a profitului raportat inainte de impozitare pentru acest an, fata de valoarea de 156 de milioane de euro inregistrata in anul 2004. In aceste conditii a anuntat ca intentioneaza sa lanseze o majorare de capital de circa 20%, la 2 decembrie, pentru a finanta extinderea activitatilor.

Citeste articolul complet in Averea