Presedintele de la Chisinau Vladimir Voronin nu s-a mai putut abtine si s-a lansat intr-o noua ofensiva impotriva romanilor.

Intr-un interviu acordat postului ProTV Chisinau, Vladimir Voronin a afirmat ca doreste ca un tratat moldo-roman sa fie semnat cat mai repede, dar "acest document trebuie sa fie bazat pe principiile acceptate de UE si fiecare parte sa semneze tratatul in limba respectiva", informeaza AP FLUX.

Abordand relatiile Chisinau-Bucuresti, Voronin a spus ca "in prezent, acestea sunt bune". "Trebuie sa lasam problemele de ordin lingvistic si istoric, si sa ne ocupam de integrarea in UE. Trebuie sa ne intalnim, doua state membre ale UE, in marea familie a Europei.

Ne ducem in Europa asa cum suntem noi, moldovenii, si ne intalnim acolo cu romanii, fara sintagme si chestii de acestea, de genul "doua state romanesti", a mai declarat Voronin. Presedintele de la Chisinau a respins astfel formularea presedintelui Traian Basescu "doua state, acelasi popor".

Referindu-se la o posibila reformare a PCRM, dar si la o schimbare a denumirii acestui partid, Voronin a spus ca "o atare decizie nu depinde doar de el". Totodata, el sustine ca nu va renunta la calitatea de lider al PCRM.

Citeste articolul integral in Ziua