• Scaunele Britax pentru copii sunt vandute de Volvo

• Scaunele din spate pentru cei mici distribuie mai usor fortele de coliziune

• Scaunele pentru copii au fost supuse testelor in caz de impact de catre Volvo

• ISOFIX pentru o asezare cat mai rapida si mai buna

• Sfat catre parinti: Lasati copii mici sa calatoreasca cu fata contrar sensului de mers.

Fabricantul de automobile Volvo Cars a inceput o colaborare cu compania Britax, unul dintre cei mai buni fabricanti de scaune protectoare pentru copii. Doua dintre aceste modele fabricate de Britax vor fi montate pe scaunele din spate si vandute de dealerii Volvo.

Unul dintre aceste modele este special facut pentru bebelusi (ECE R44 group 1), in timp ce al doilea model a fost creat pentru copii de pana la 3-4 ani ( ECE R44 group 1). Scaunele au fost testate atat de firma fabricanta cat si de Volvo Cars.

Conform Volvo, sederea in acest scaun pe locurile din spate este cel mai sigur mod de a transporta un copil mic. „Am facut studii pe aproape 4.000 de copii implicati in diferite accidente. Am observat ca pozitionarea copilului pe scaunele protectoare pe locurile din spate contribuie dramatic la reducerea riscului unor rani grave.

Procentul de reducere la ranilor cauzate de accidente poate ajunge la 90", a declarat Lotta Jackobson, cercetator pentru siguranta in trafic la Centrul de Cercetare a Cauzelor Acccidentelor.

Scopul acestei pozitionari este de a proteja capul si coloana in cazul coliziunii frontale. Cu alte cuvinte, fortele de coliziune sunt redistribuite pe o parte mai mare a corpului.

„Acest lucru este foarte important, din moment ce anatomia unui copil mic nu poate suporta un numar mare de forte de coliziune. Partea superioara este mai mare si mai grea in comparatie cu restul corpului. Capul unui nou nascut reprezinta jumatate din greutatea sa totala. Gatul nu este suficient de dezvoltat pentru a purta greutati necesare in cazul unei coliziuni", a continuat Lotta Jakobson.

Testele de impact in caz de accident pentru Volvo

La testele efectuate, unul dintre modelele Britax a primit cel mai bun rezultat in materie de siguranta. Mai intai acestea au fost testate de firma Britax, iar apoi au fost supuse testelor riguroase Volvo.

"Nu vom vinde niciodata un scaun pentru copii daca nu indeplineste cererile noastre de siguranta. Rezultatele testelor au aratat ca putem oferi clientilor nostri aceste scaune fara a ramane cu constiinta neimpacata", declara Ingrid Skogsmo, director la Centrul pentru Siguranta Volvo.

Scaunele ISOFIX pot fi montate rapid si corect

Uneori, scaunele pentru copii nu se incadreaza corespunzator. Raspunsul este ancorajul ISOFIX , care reduce simtitor riscul pentru ca un scaun sa nu fie asezat corespunzator. Ancorajul ISOFIX poate fi comandat odata cu cumpararea unui Volvo sau dupa aceea.

Scaunul poate fi amenajat atat pe locul din dreapta soferului, cat si in spate. Scaunul pentru copii poate fi amenajat in fata, cu conditia ca masina sa nu fie dotata cu airbag-uri pentru pasagerul din dreapta soferului. Daca acest airbag exista, el poate fi dezactivat de catre un atelier autorizat.

Acest scaune pentru copii vor fi disponibile la toti dealerii Volvo incepand din toamna acestui an.