Presedintele Traian Basescu sustine ca este victima unor grupuri de interese mafiote, care vor sa ii strice imagine. In emisiunea "Cap si Pajura" de joi seara de la Realitatea TV, seful statului a spus ca in Capitala se imprastie fluturasi anti-Basescu, ca in campania electorala. Basescu a a dat asigurari ca nu va opri din lupta sa impotriva coruptiei.

Declaratiile sefului statului au fost facute dupa ce fostul consilier prezidential, Mugur Cuivica, l-a acuzat pe Basescu ca a intervenit in actul de justitie.

Presedintele Grupului pentru Investigatii Politice, Mugur Ciuvica, a dat publicitatii, joi, o declaratie mai veche a presedintelui Basescu, din 1999, in care spunea ca este de necrezut ca Politia sau Parchetul nu au informat ministrul de resort in legatura cu arestarea unui prefect.

Cazul face referire la arestarea prefectului PD de Brasov, Ioan Nicolae Opris, acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual si instigare la fals intelectual.

Basescu a fost, in ultimele luni, in centrul unor atacuri mediatice extrem de dure, la fel de dure ca si acelea pe care insusi presedintele le-a lansat la adresa unor cercuri de interese localizate de acesta in jurul Guvernului.

Miza manifesta a acestor contre puternice sint afacerile cu petrol. Basescu s-a pronuntat public in doua dintre cele mai arzatoare chestiuni din aceasta industrie: privatizarea ultimelor 8 procente din Petrom si situatia Rompetrol si a bossului acestui grup - Dinu Patriciu.

Ca urmare a acestor luari de pozitie, impotriva lui Basescu au fost declansate atacuri din partea unor grupuri media controlate de cei deranjati de pozitia Cotroceniului. Printre acestia se numara Dinu Patriciu, Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vintu, fiecare dintre ei controlind cite un grup media.

In aceasta lupta au fost atrase o serie de personalitati publice. Este greu de spus daca recentele atacuri concertate ale lui Emil Constantinescu si Mugur Constantinescu la adresa lui Basescu au legatura cu miza petrolului, dar presedintele a incercat, in interventia sa de la Realitatea TV, sa le puna intr-o legatura intrinseca.