Un comunicat al TVR informeaza ca un cameraman al televiziunii publice a fost batut, joi noaptea, de doi suporteri ai FC Rapid, pe aeroportul Baneasa. Incidentul s-a petrecut la intoarcerea in tara a echipei rapidiste, dupa deplasarea in Ucraina, pentru meciul cu Sahtior Donetk.

Echipa TVR, formata dintr-un reporter si un cameraman, se afla pe aeroport, impreuna cu un grup de zece suporteri rapidisti.

Incidentul s-a declansat dupa ce cameramanul televiziunii publice a cerut sa-i fie inapoiat microfonul, care fusese luat de un suporter.

De asemenea, cameramanii de la celelalte televiziuni care sosisera la aeroport au fost impiedicati sa filmeze incidentul sau pe victima acestuia, fiind amenintati.

Cameramanul TVR a fost supus unei tomografii, in urma careia a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-facial prin agresiune fizica; contuzie piramida nazala cu fractura oase proprii nazale, excoriatie si edem". In cursul zilei de vineri, acesta va fi supus unor noi investigatii privind starea sanatatii sale. De asemenea, colegul nostru a sesizat organele abilitate in legatura cu incidentul.

Televiziunea Romana va pune la dispozitia jurnalistilor interesati declaratii si imagini ale colegului nostru agresat, cu rugamintea de a respecta decizia acestuia de a nu-i face publica identitatea, din motive lesne de inteles.

Televiziunea Romana protesteaza impotriva celor petrecute si solicita reactii din partea tutoror persoanelor si organismelor implicate in domeniu (cluburile sportive, galeriile de suporteri, jandarmi, colegi de breasla etc.).