Cei mai multi il cunosc, dupa 1999, drept "Omul care aduce cartea": cel care prezinta romane si dictionare groase, la Pro TV. A lucrat, timp de 23 de ani, la Institutul "George Calinescu", unde a fost cercetator stiintific, a publicat numeroase eseuri si comentarii literare in "Litere, arte, idei", "Ziarul financiar" si, mai nou, in "Idei in dialog" si este pasionat de Bucuresti. Pe scurt, Dan C. Mihailescu.

In "Bucuresti. Carte de bucati" reluati lista lui Mihail Vacarescu (Claymoor): sa fii bucurestean inseamna sa fii la curent cu toate cancanurile zilei, sa te prefaci mort din pasiune dupa politicale, sa nu scapi nici unul dintre balurile importante etc. Mai exista un "sic bucurestean" in ziua de azi?

Eu as spune ca Bucurestii are un sir de sicuri. Exista o secventializare foarte buna a societatii - un fel de sicuri de nisa. Daca e sa gasim antipozii, la un pol ar fi ceea ce se cheama "bastanii", care au codul sic: masini 4x4, barbecue in fiecare sambata la vila de la tara, eventual iahturi, conturi in strainatate, haine de la casele de moda X, Y, Z.

Citeste articolul complet in Averea