De cateva saptamani, Biserica Ortodoxa Romana (BOR) trece prin interesante framantari. In urma alegerii noului mitropolit al Ardealului, IPS Laurentiu Streza, in detrimentul contracandidatului sau, PS Andreicut, gruparile care ii sustineau pe acestia continua lupta, precum partidele, de data aceasta prin intermediul presei.

Ziarul Adevarul si-a informat cititorii cu privire la "miscarile de trupe" care se petrec in interiorul BOR. Imediat a doua zi, dupa alegerea mitropolitului Ardealului, acesta a suferit o grea lovitura: grupul care a pierdut a propus si a smuls Sf.

Sinod un vot pentru ruperea in doua a istoricei mitropolii infiintate de Andrei Saguna.Aceastaar insemna ca mitropolitul Streza sa ramana doar cu o treime a Ardealului. Celelalte doua treimi urmand sa-i revina Mitropoliei cu sediul la Cluj, unde ar urma sa fie inscaunat mitropolit, automat, fara alegeri, IPS Bartolomeu Anania, sustinatorul lui PS Andreicut.

Decizia a luat prin surprindere pe toata lumea, in pofida faptului ca IPS Anania ne-a declarat ca era o tema mai veche, de vreo zece ani, ce ar fi ramas nerezolvata din gentilete fata de fostul mitropolit, Antonie Plamadeala.

Citeste articolul complet in Adevarul