O invatatoare din judetul Dolj , o profesoara din Timisoara si o alta din Constanta au intrat, sambata, in greva foamei, transmit agentiile de presa. Astfel, numarul dascalilor aflati in greva foamei a ajuns la 16.

Potrivit Realitatea TV, liderul FSLI, Aurel Cornea, le-a cerut profesorilor sa renunte la greva foamei, apreciind ca aceasta forma extrema de protest mult prea periculoasa.

Referitor la o posibila inghetare a anului scolar, Aurel Cornea a estimat ca aceasta este putin probabila, precizand ca deja au fost alcatuite grile de recuperare a materiei, astfel incat elevii sa nu fie chemati la scoala in perioada Sarbatorilor.

Intre timp, numarul profesorilor care intra in greva foamei este in crestere. Dupa cum transmite Radio Romania Actualitati, liderul zonal al Federatiei Educatiei Nationale, profesorul Petre Stoichescu de la Grupul Scolar Industrial din Otelu Rosu, este in stare critica.

El se afla in greva foamei de marti, iar in prezent se afla internat la Spitalul Judetean Resita.

Profesorul a recurs a aceasta forma de protest dupa ce o parte a cadrelor didactice de la liceul din Otelu Rosu a anuntat ca doreste sa renunte la greva.

Daca negocierile intre Guvern si Sindicatele din Invatamint nu vor lua o turnura favorabila profesorilor, luni, alti patru profesori din Caras-Severin vor intra in greva foamei