Stolojan a rupt tacerea pentru a da liberalilor citeva porunci ca sa nu ajunga in opozitie: sa nu-l mai atace pe Basescu, sa nu se mai critice intre ei, sa mentina Alianta D.A. si sa apere cota unica.

Daca liberalii vor continua sa se atace intre ei si sa-l critice pe Traian Basescu, vor sfirsi pentru multa vreme in opozitie, a avertizat Theodor Stolojan, fostul presedinte PNL, actual consilier prezidential.

„Acei liberali care considera ca promoveaza PNL facind accese de critica publica la adresa acestui partid sau a partenerilor, inclusiv a presedintelui Romaniei, sint pe un drum gresit", a afirmat Stolojan la Conferinta Judeteana a PNL Neamt. El a fost invitat de presedintele filialei, Gheorghe „Pinalti" Stefan, „in calitate de membru PNL si consilier prezidential".

Desi Stolojan este membru al filialei Bucuresti, el nu a participat la recenta reuniune similara a organizatiei din Capitala. Asemeni lui Basescu, Stolojan i-a atentionat pe liberali sa nu mearga pe „directia gresita" indicata de presa, „care incurajeaza pe unii dintre colegii liberali sa iasa la atac impotriva Aliantei D.A. sau a presedintelui Traian Basescu".

„Daca vom merge pe aceasta directie, locul PNL va fi in Opozitie si pentru o lunga durata de timp", a prezis Stolojan. De acord cu Stolojan s-a aratat vicepresedintele Gheorghe Flutur.

„Cutitele in teaca, domnilor liberali si democrati, daca vrem sa nu vina PSD la putere, deja le-au scazut burtile in Opozitie, iar in primavara se pregatesc pentru anticipate", a reluat si Flutur, cu cuvintele sale, ideea lui Stolojan.

Alianta D.A., cu orice pret

Fostul presedinte al PNL este convins ca opozitia ii asteapta pe liberali si „daca nu vor pastra cu orice pret Alianta D.A.". Avertismentele lui Stolojan nu s-au oprit aici. Tintind catre Tariceanu, el a aratat ca PNL risca sa aiba probleme serioase daca se preocupa si de programul politic al partidului.

Stolojan considera ca, in acest moment, PNL nu are un program politic care sa corespunda statutului de partid aflat la putere.

„Programul guvernamental este foarte important si trebuie indeplinit, dar nu poate sa inlocuiasca programul politic al PNL. Daca nu veti face acest lucru, atunci s-ar putea sa aveti surprize. PSD a pierdut puterea facind aceeasi eroare.

Confundind programul guvernamental cu programul politic al partidului sau crezind ca rezultatele guvernului Nastase se vor rasfringe asupra aprecierii oamenilor fata de partid".

PSD, dusmanul de moarte al PNL

Stolojan le-a mai reprosat liberalilor ca nu au iesit public pentru a apara cota unica de impozitare atunci cind aceasta masura a fost criticata de reprezentantii PSD.

In acest context, consilierul prezidential le-a reamintit liberalilor ca „adversarul politic al PNL este PSD, un partid care nu este capabil sa se reformeze". Stolojan i-a indemnat pe liberali sa fie mai activi si sa dea replici reprezentantilor PSD care „zburda pe toate posturile de televiziune si demonteaza realizarile Puterii".

Exista si liberali linistiti

Liberalii din gruparea lui Tariceanu nu sint insa incintati de sfaturile lui Stolojan. „E punctul sau de vedere. Au fost mai multi vorbitori si fiecare a spus ce a vrut. Daca ar fi fost prezent si Ludovic Orban, am fi avut parte de toate punctele de vedere posibile", a fost replica secretarului general al PNL, Dan Motreanu.