Ministerul Sanatatii incepe luni vaccinarea in scoli impotriva rujeolei dupa ce in ultimul timp a izbucnit o epidemie de rujeola mai randul in randul nou-nascutilor. Vaccinul antirujeolic se va administra gratuit.

In toata tara, 2600 de copii s-au imbolnavit de rujeola, iar 8 au murit. Ministerul Sanatatii a anuntat ca la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals , din Bucuresti, sunt internati 79 de copii cu rujeola, majoritatea cazuri grave.

La nivel national au fost achizitionate circa 360 de mii de doze de vaccin antirujeola.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca boala s-a extins, in ultimii ani, din cauza iresponsabilitatii si a inconstientei autoritatilor care desi aveau in stocuri vaccinuri rujeolice nu le-au folosit. "numarul cazurilor a crecut exponential din octombrie 2004", spune ministrul.

Eugen Nicolaescu a anuntat ca marti va fi desfiintat Centrul de prevenire si transmitere a bolilor, din cauza ca angajatii nu si-a facut datoria. Ministrul a cerut Directiei de Sanatate Publica sa depisteze copiii care nu au fost pana acum vaccinati iar acestia sa intre imediat in planul de vaccinare.

Ministerul va initia si vaccinarea impotriva rujeolei a copiilor sub un an.