Invitat luni seara la emisiunea Prim-plan la TVR1, moderata de Rodica Culcer, presedintele Traian Basescu a declarat ca este foarte ingrijorat de tergiversarea dezbaterii bugetului in Parlament si ca probabil maine va discuta cu liderii partidelor parlamentare pentru a gasi o solutie care sa duca la adoptarea mai rapida a bugetului.

El a vorbit si despre o posibila discutie cu liderii grupurilor parlamentare pe aceeasi tema.

Basescu a anuntat ca va prezenta in data de 12 decembrie bilantul primului an de mandat ca sef al statului.

Presedintele este de parere ca procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a interpretat gresit legea si Constitutia atunci cand a decis suspendarea anchetei privind achizitionarea apartamentului sau din strada Mihaileanu. Basescu spune ca este gata oricand sa trimita avocatul la DNA pentru continuarea cercetarilor si ca asteapta o citatie in acest sens.

Presedintele a argumentat ca este inadmisibil sa planeze suspiciuni asupra presedintelui caci in opinia sa seful statului poate fi cercetat pe durata mandatului dar nu judecat.

Seful DNA, Daniel Morar anuntase suspendarea cercetarilor in acest caz pe motiv ca presedintele are imunitate.

Traian Basescu a declarat public, in fata cetatenilor ca a cumparat legal locuinta. Basescu a dat exemplul contrar al senatorului PSD Antonie Iorgovan care si-ar fi cumparat o vila cu doar 240 de dolari.