Dupa rezultatul modest obtinut la Mondiale, Catalina Ponor a intrat in „vizorul" presei internationale, care afirma ca gimnasta a impresionat in Australia gratie „topului cu buricul gol si a decolteului adinc".

„Divortul" antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang de lotul olimpic feminin de gimnastica i-a determinat pe jurnalistii straini sa vada acest lucru ca pe un declin al gimnasticii feminine romanesti.

Intr-un articol intitulat „Mai multa libertate, mai putina performanta - Romancele nu mai sint competitive", publicatia belgiana „Grenz Echo" considera ca, la Melbourne, Catalina Ponor a impresionat mai mult prin aspectul fizic, decit prin performante.

„Cu un telefon mobil sofisticat, top cu buricul gol si decolteu adinc, Catalina Ponor a fost una dintre gimnastele care au atras atentia la festivitatea de deschidere a CM de la Melbourne. Rezultatele triplei campioane olimpice de la Atena au fost insa mai putin atractive.

Fostele gimnaste-robot instruite la Deva dau impresia ca sint mai degraba turiste in Australia, decit sportive de performanta", scrie „Grenz Echo". Iar rautatile jurnalistilor belgieni la adresa Catalinei nu s-au oprit aici. „Catalina Ponor spune ca dupa ce isi va incheia cariera vrea sa devina fotomodel. Cu sau fara haine", comenteaza sursa citata.

Negocieri esuate

Jurnalul belgian aminteste si de ofertele pe care antrenorii Belu si Bitang - „doi fanatici ai disciplinei" - le-ar avea din China, „unde nu numai ca ar primi bani mai multi, ci ar avea si conditiile de care in Romania nu mai beneficiaza". Tratativele intre cei doi tehnicieni romani si partea asiatica par insa sortite esecului.

Oamenii politici din China „au sarit ca arsi" la aflarea vestii ca federatia de la Beijing intentioneaza sa-i coopeteze in colectivul tehnic pe romani. Luati la bani marunti, oficialii forului asiatic de gimnastica, prin presedintele Gao Jian, au negat imediat existenta oricaror tratative intre parti. Acesta a afirmat ca Belu si Bitang au fost invitati la Beijing doar ca lectori.

Mai mult, chiar si Belu se destainuise unor apropiati ca negocierile cu chinezii s-ar putea incheia inainte de a incepe: „Mi-au propus postul de coordonator, insa eu nu sint de acord. Nu vreau sa platesc pentru altii, in cazul unor rezultate slabe. Ma duc doar daca eu voi fi cel care va antrena".