De la inceputul anului 2005, de cand la Palatul Victoria s-a schimbat puterea, firma Medist SA a reusit cu "mare greutate" sa castige o serie de contracte de achizitie publice, unele oferite dupa indelungi negocieri cu o singura sursa. Aceasta reteta a negocierilor a fost aplicata in cazul Spitalului Militar Central din Bucuresti si al Institutului de Endocrinologie "C.I. Parhon".

Printre clientii societatii comerciale Medist SA au mai figurat in acest an Spitalul Sf. Spiridon din Iasi, Spitalul de Urgenta Dr. Constantin Opris din Baia Mare si Spitalul Clinic Judetean Oradea.

Daca sotia se ocupa, in general, de firmele familiei ce desfasoara activitati comerciale in domeniul medical, Sebastian Vladescu a facut bani vanzand armament alaturi de oameni ai fostei Securitati, oferind consultanta unor mari companii si, nu in ultimul rand, ca partener al premierului Tariceanu in diverse firme.

Prin firma Boss Exim Trading Group SRL, potrivit unui cotidian central, actualul ministru s-a ocupat de comertul cu armament, el fiind ajutat in aceste operatiuni de Otto Breuer, fost general numit de Ceausescu sa coordoneze Centrala Canalului Dunare-Marea Neagra, si de Adrian Ghita, fiul generalului in rezerva Grigore Ghita, condamnat pentru uciderea militarilor la Otopeni in decembrie '89.

Tot Vladescu a reusit "performanta" de a fi administrator atat la Petrom, cat si la Upetrom 1 Mai Ploiesti, avizand din aceste pozitii contracte incrucisate intre cele doua companii. Impreuna cu Tariceanu si-a infiintat firma de consultanta in afaceri PVB Euroconsulting SRL, din care actualul premier a decis sa iasa in martie 2003.

Cei doi au mai avut experienta colaborarii in cadrul asocierii ca actionari in SC Antrepriza de Lucrari Publice si Industriale SA si SC Leader Hi-Tech SA, societati aflate acum in dizolvare.