Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a solicitat presedintelui Traian Basescu revocarea din functiile de procuror sef si procuror sef adjunct ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a lui Ghoerghe Draghici, si respectiv Niculae Andrei, pentru activitatea deficitara ce a influentat negativ eficienta institutiei.

Numeroase dosare nu au fost finalizate la timp sau au fost declinate competente spre alte Parchete, datorita incapacitatii procurorului sef Gheorghe Draghici de a repartiza echilibrat dosarele procurorilor, netinand cont de complexitatea dosarelor si specializarea procurorilor.

In perioada mai – octombrie 2005 procurorii Serviciului de urmarire penala nu au solutionat nici unul dintre dosarele privind faptele de coruptie savarsite de demnitari.

In acea perioada competenta de solutionare a acestor dosare a apartinut Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie , fiind ulterior preluata de PNA, actualul Departament National Anticoruptie. La preluarea acestor dosare, din care 28 vizeaza fosti sau actuali parlamentari, DNA a constatat ca nu s-au continuat cercetarile in cazurile respective.

S-a mai observat ca multe dosare vechi, din perioada 2000-2004, au fost inregistrate sub un numar nou, pentru a ascunde existenta dosarelor vechi si, pentru a evita raspunderea pentru nefinalizarea acestora.