Retrocedarea pamanturilor a adus oamenii in pragul disperarii. Panica s-a instalat printre fostii proprietari, nemultumirile iesind la suprafata in ultimele zile de depunere a cererilor.

Intr-o atmosfera de haos total, responsabilii autoritatilor competente si reprezentantii asociatiilor proprietarilor deposedati s-au certat marti, la Ministerul Agriculturii, timp de cateva ore, nereusind sa stabileasca nici macar ordinea vorbitorilor si a subiectelor. ,Guvernul sa ia masuri!", striga un domn la microfon. ,Da, asa este.

Sa rezolve problema", il aproba o batranica din spatele salii. Un batran a reusit chiar sa-i sperie pe toti cei prezenti cand a inceput sa respire greu si sa se lase pe spate. Alarma a fost falsa: nu a lesinat, era doar foarte suparat.

,Dupa doua ore nu am stabilit nimic pentru ca nu s-a putut discuta", a concluzionat Theodor Nicolescu, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatii. Cei aproximativ 100 de proprietari, marea lor majoritate trecuti de 70 ani, erau asa de bulversati incat nu se puteau intelege nici intre ei.

Citeste articolul integral in Adevarul