Vicepresedintele PD, Adriean Videanu, a acuzat, miercuri, intr-o conferinta de presa, strategiile murdare pe care le foloseste PSD pentru a dezinforma opinia publica si pe care le-a dezvaluit Academia Catavencu in editia din 30 noiembrie.

"Politica PSD si politica lor de comunicare in masa, folosind strategii murdare, sunt nocive procesului de aderare la Uniunea Europeana!", a declarat Videanu.

Primarul general al Bucurestiului acuza PSD ca se afla in spatele tuturor zvonurilor despre neintelegerile din Alianta si a declarat ca PD-ul dezavueaza total politica PSD, care face un joc de imagine.

Videanu a mai spus ca nu s-a hotarat adoptarea unui demers in acest sens de catre Alianta, dar aceasta iesire in fata presei este o metoda de a arata opiniei publice maniera in care cel mai important partid de opozitie din Romania gaseste ca e normal sa faca politica.

Intrebat de Realitatea TV cum comenteaza acuzatiile lui Videanu, secretarul general al PSD, Miron Mitrea, a raspuns ca mesajele surprinse de un operator tv pe laptop-ul sau fac parte dintr-un dialog pe care l-a purtat cu o subalterna, si in care primea informatii, nicidecum nu oferea el idei de a-l ataca pe seful statului.

Mai mult, ceea ce discutau cei doi se referea la strategia PD-ului de a muta strategia de atac dintre PD si PNL , in sanul PNL-ului, potrivit declaratiei lui Mitrea.

Mitrea sustine ca aceste date au fost prost interpretate, astfel ca PC, care insemana calculator, a fost inteles ca Partidul Conservator.

Ancheta Academiei Catavencu se refera la imaginile surprinse de un fotoreporter la intalnirea din 18 noiembrie de la Ploiesti, dintre reprezentanti ai PSD si ai sistemului sanitar prahovean.

Imaginile surprind laptopul lui Miron Mitrea pe care aparea un dialog virtual dintre acesta si Ana-Maria Bitu, o mai veche colaboratoare a secretarului general PSD, despre posibile cai de atac la adresa presedintelui Basescu.