Materialul publicat ieri de „Academia Catavencu" si de „Cotidianul", privind strategia anti-Basescu schitata pe Internet de Miron Mitrea, a stirnit reactii vehemente din partea PD si o negare totala din partea presedintelui PSD, Mircea Geoana. O „cititoare pe buze", experta in limbajul mimico-gestual, a aratat ca Geoana nu e tocmai sincer.

Mircea Geoana neaga faptul ca ar fi stiut ce facea Miron Mitrea la sedinta de partid de la Ploiesti, cind schita strategia anti-Basescu pe calculator, chiar daca acesta statea linga el si cei doi au avut mai multe schimburi de replici pe parcursul sedintei. „Nu stiu ce facea Miron Mitrea. Nu am vazut. Am vorbit deja cu el sa dea un raspuns. Direct de la sursa", ne-a declarat Geoana.

Filmuletul de la Ploiesti il contrazice insa total pe Mircea Geoana. Daca presedintele PSD a negat doua zile la rind ca habar n-are despre conversatia lui Mitrea de pe messenger, inregistrarea arata nu doar ca el a fost mereu cu ochii in ecranul laptopului lui Mitrea, dar si ca i-a ascultat comentariile.

La solicitarea „Cotidianului", Janina Turcu, specialist in limbajul mimico-gestual la Filiala Asociatiei Surzilor Bucuresti, a „tradus" ce i-a spus Mitrea lui Geoana.

Astfel, cind Mitrea conversa pe messenger cu Andra Ornea despre „lansarea ideii cu sindicatele sustinute de Basescu" ori ca „trebuie sa facem publica aceasta strategie a marinelului", secretarul general al PSD s-a intors catre Geoana, i-a aratat dialogul de pe chat si a completat: „In legatura cu problema strategiei, s-a derulat (…) asa cum ti-am spus (…) Si eu am pus sa se faca o verificare".

Geoana a dat din cap a aprobare si apoi s-a prefacut interesat de discutiile de la masa.

Mitrea i-a mai facut lui Geoana confidente si cind ii scria Cameliei Ionescu, angajata cabinetului sau, despre eforturile pe care le face pentru a o plati suplimentar. El i-a scris pe Ymess Cameliei „acum este o concurenta sa se puna mina pe oameni buni si tu esti", iar apoi, lui Geoana, i-a spus, in doua rinduri: „cam asa se intimpla cu oamenii buni si asa a fost. (…) Exact asa se intimpla".

Citeste articolul integral in Cotidianul

Simona Popa, Liviu Avram, Raul Balogh