Meciul disputat miercuri, in Ghencea, a insemnat nu doar calificarea triumfala a echipei Steaua, ci si un nou episod din serialul pe care Gigi Becali l-ar putea numi oricand „Prietenul meu, Basescu". Presedintele statului a venit la stadion in minutul 20 al partidei Steaua - Halmstad si a luat loc in loja patronului.

Aparentele indica relatii neasteptat de stranse cu controversatul patron al „ros-albastrilor". Bogatasul i-a oferit lui Basescu locul de onoare, iar seful statului n-a ezitat sa bata palma cu latifundiarul si chiar sa-l imbratiseze. Gesturile presedintelui au valoare de simbol.

Violent si xenofob

Voluntar sau nu, Basescu a girat astfel, cu credibilitatea institutiei prezidentiale, un personaj primitiv si violent, amestecat in afaceri dubioase si scandaluri. Omul cu care s-a imbratisat presedintele Romaniei are la activ o impresionata lista de victime.

Batuti sau injurati, Malonga Parfait, Mugur Mihaescu, Cristian Tudor Popescu, Ladislau Bölöni, Cornel Nistorescu, Serban Huidu, Mihai Gainusa si Sebastian Bodu pot oferi oricand detalii. Iar lucrurile nu se opresc aici. Becali e simpatizant declarat al miscarii legionare. Discursul sau musteste de xenofobie si intoleranta. Sub patronajul lui, Steaua a a devenit un cuib al violentei.

Cititi articolul integral in Evenimentul zilei