Desi reprezinta 3-4% din PIB, sectorul agricol nu este stimulat sa se dezvolte in Romania.

Puiul romanesc, vandut exclusiv proaspat, este concurat de pulpele congelate importate din SUA. Pentru ca piata americana nu consuma decat piept si aripioare, pulpele de pui sunt transformate in prafuri furajere sau se exporta in Romania.

Aceasta deoarece consumatorul roman inghite tot ce i se pune in galantar, fara nici cea mai mica informatie privind originea carnii si a substantelor pe care le contine. Cum sarbatorile au inceput deja si pentru romani, e bine ca acestia sa stie ce pun pe masa.

De "afara" vin 120.000 de tone pe an

Romanii consuma 400.000 de tone de carne de pasare pe an, din care 120.000 de tone din import. Carnea vine congelata, in baloti a cate 20 de kilograme. In multe cazuri, pentru a fi comercializata este dezghetata si vanduta bucata cu bucata in magazinele mici sau la caserola in marile lanturi.

Cititi articolul integral in Adevarul