Peste cinci mii de bucuresteni au tinut sa vada cu ochii lor parada militara organizata, ieri, pentru sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei. Multi au venit inca de la ora 9.30, desi defilarea era anuntata pentru ora 11.00, iar afara statea sa ploua. Parintii isi linisteau copilasii, care tropaiau nerabdatori, spunandu-le ca mai e putin si incepe, iar dupa ce se termina o sa mearga la cofetarie. Cativa veterani isi depanau amintirile.

La tribuna oficiala, printre primii veniti au fost Radu Timofte, seful SRI, si Gabriel Naghi seful SPP.

Cu zece minute inainte de ora 11.00 si-a facut aparitia fostul presedinte Ion Iliescu, insotit de Nicolae Vacaroiu. Numai un zambet, cei doi s-au dus langa Anca Boagiu si vicepremierul Gheorghe Pogea, cu care s-au intretinut cateva minute.

In scurt timp a sosit si Emil Constantinescu, care s-a indreptat direct catre Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu, ramanand langa acestia pana la finalul defilarii. Traian Basescu a sosit la ora 11.00, fiind intampinat de seful statului major al Armatei, generalul Nicolae Badalan.

Dupa ce a depus o coroana de flori la Arcul de Triumf, presedintele Romaniei a dat mana cu Emil Constantinescu, Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu. De altfel, pe tot parcursul ceremoniei, Basescu a parut foarte amuzat de compania fostilor presedinti, cu care a avut mai multe schimburi de replici amicale.

Cititi articolul integral in Adevarul