Oficiul pentru migratia fortei de munca organizeaza in prima parte a lunii decembrie inscrierea in banca de date a persoanelor care doresc sa lucreze in Spania sau Germania.

Oferta este de aproximativ 3.300 delocuri in agricultura in Spania si de aproximativ 2.000 de locuri de munca pe diverse meserii in Germania.

Intr-o declaratie pentru Radio Romania Actualitati, directorul Departamentului pentru munca in strainatate, Daniela Andreescu a mentionat: "Am solicitat ca cei care vor ca sa participe si nu au toate documentele, in acestea neincluzandu-se minimul privind pasaportul, cazierul judiciar si actele care tin de profesie, sa poata sa vina

cu sumarul pe care il au maine, iar ulterior sa-si completeze dosarul in conformitate cu prevederile legale in materie. Incepand din data de 12 decembrie pana pe 20 decembrie, pot, de asemenea, sa se inscrie in banca de date a Oficiului pentru migratia fortei de munca si ele vor avea de urmat aceeasi procedura.

In intervalul 5-9, de asemenea la sediul Oficiului pentru migratia fortei de munca va avea loc un interviu cu persoane care au fost instiintate sa participe pentru ocuparea a aproximativ 2000 de locuri de munca in Germania", a mai precizat Daniela Andreescu.