Francezii, interesati de privatizarile romanesti din domeniul telecomunicatilor

de     HotNews.ro
Vineri, 2 decembrie 2005, 0:00Ministrul francez Francois Loos, ministrul delegat pentru Industrie, a discutat cu Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy problemele legate de colaborarea economica dintre cele doua tari.

Ministrul francez a insistat asupra ideii organizarii unei vizite de lucru in Franta a unei delegatii romane formate din oficiali si reprezentanti ai mediului de afaceri in primul semestru al anului viitor, dat fiind si interesul sporit al partii franceze fata de privatizarile care au loc in Romania in domeniul telecomunicatiilor si in contextul existentei Memorandumului de Intelegere intre Romania si Franta in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

Franta este al treilea partener comercial al Romaniei (al treilea importator si al patrulea furnizor) si ramane unul dintre cei mai importanti parteneri comerciali al Romaniei.

Prezent la reuniunea Consiliului Transporturi, Telecomunicatii si Energie al Uniunii Europene la Bruxelles, Belgia, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a avut o serie de intalniri bilaterale cu reprezentantii mai multor guverne europene.

Astfel, Zsolt Nagy s-a intalnit cu ministrul italian al comunicatiilor Mario Landolfi. Discutia s-a axat asupra strategiei italiene de broadband si a celei de trecere de la transmisia de tip analog la cea de tip digital.

Italia a reusit sa extinda reteaua de tip broadband de la 300.000 utilizatori in 2001 la aproximativ 7.000.000 de utilizatori in 2005, folosind resurse financiare minimale, prin subventii directe acordate cetatenilor. Romania definitiveaza in acest moment strategia de broadband. Conform datelor furnizate de ANRC, in Romania existau la data de 30.06.2005, 522.331 conexiuni in banda larga.

Un alt subiect important abordat a fost trecerea de la transmisia de tip analog la cea de tip digital, realizata de catre guvernul italian tot cu ajutorul subventiilor acordate cetatenilor pentru achizitionarea decodoarelor necesare. Guvernul italian mizeaza pe aceasta digitalizare pentru a creste interactivitatea intre guvern si cetateni, prin programe de tip "T-government".

Seria intalnirilor prilejuite de Consiliul Transporturi, Telecomunicatii si Energie al Uniunii Europene a continuat cu cea dintre Ministrul Zsolt Nagy si delegatia poloneza, pe parcursul careia partile si-au exprimat disponibilitatea coordonarii eforturilor in vederea adoptarii unei pozitii comune in cadrul dezbaterilor europene.

Oficialii polonezi si-au oferit sprijinul privind acordarea consultantei pentru implementarea standardelor de telecomunicatii si tehnologia informatiei si programele europene din domeniu.


41 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri