Un incident care deschide din nou dezbaterea asupra sigurantei copiilor in scoli a avut loc ieri dimineata, in jurul orei 9.30, in cunoscuta "Scoala Centrala" din Capitala, fosta Zoia Kosmodemianskaia.

Antoaneta Diamandi, in varsta de 17 ani, a fost taiata pe fata si apoi injunghiata de cateva ori, de catre fostul ei iubit, Constantin Grozea. Faptul in sine este oricum extrem de grav, dar imprejurarile in care s-a petrecut sunt aproape de neconceput.

Individul nu era coleg al fetei, nu era nici macar de aceeasi varsta cu ea, ci un recidivist de 32 de ani, avand la activ 10 ani de puscarie pentru omor. Fara nici o problema, acesta a intrat in incinta liceului si a abordat-o pe fata, incercand, se pare, sa se impace cu ea.

Victima insa i-a raspuns cu o palma si cu intrebarea "Ce cauti aici?", iar in acest moment a intrat in scena directoarea Svetlana Bodnaras - fiica lui Emil Bodnaras, care, conform propriilor declaratii, i-a cerut dirigintei fetei, prezenta si ea la fata locului, nu sa-l pofteasca afara pe intrus, ci sa-i

duca pe cei doi in ... cabinetul directoarei adjuncte, pentru a continua nestingheriti discutia.

Se pare ca povestea de dragoste cu nabadai a celor doi era binecunoscuta in liceu, fata fiind prietena vreme de peste un an cu fostul puscarias si fugind chiar de acasa impreuna cu acesta, pentru o perioada mai lunga de timp.

Fapt care, de altfel, n-o impiedica sa fie perceputa de colegele ei ca o persoana "foarte OK", in ciuda problemelor de disciplina soldate cu media 7 la purtare si a relatiei notorii cu un criminal.

Cititi articolul integral in Gandul