Viorica Costiniu, presedinta Asociatiei Magistratilor din Romania, a criticat "discursul" CSM privind rezultatul anchetei privind telefoanele date procurorului general. "Nu a existat nici o solutie de fapt.

A fost vorba doar o nota descriptiva, explicativa realizata de Inspectia Judiciara, chiar incercand sa gaseasca anumite justificari, ceea ce spunem noi, nu tine de aplicarea legii." Cativa membri ai CSM si-au spus punctul de vedere, dar a fost vorba de chestiuni teoretice si "posibile subiecte de dezbateri in viitor", in loc de o discutie punctuala asupra unei probleme concrete.

Viorica Costiniu a explicat ca ar fi dorit o solutie care sa arate cit de firesc este sa functioneze astfel "telefonul" si in ce masura a fost adecvata atitudinea Procurorului General in aceste cazuri.

In ceea ce priveste "demisia de onoare" solicitata de Asociatia Magistratilor CSM-ului, Viorica Costiniu a explicat ca Forul National al Asociatiei va lua o hotarare privind alcatuirea unei sesizari pentru revocarea Consiliului Superior al Magistraturii. Numai ca in final decizia apartine, conform legii, tot CSM-ului.