Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc s-a ales cu un nou dosar penal, care in prezent se afla pe masa procurorilor Departamentului National Anticoruptie.

Potrivit unor surse judiciare, Hrebenciuc este cel care l-a ajutat pe Ion Vranceanu, un controversat om de afaceri, cunoscut in lumea interlopa vasluiana, sa obtina reesalonarea datoriilor acumulate de o societate a acestuia, S.C. Vidisamp SA Husi.

O mana de ajutor i-ar fi dat afaceristului si Ioan Avram Muresan, fost ministru al Agriculturii, cu care Vranceanu se afla in relatii apropiate.

Concret, Muresan a semnat un contract de cesiune a actiunilor firmei pe care Vranceanu o detinea, desi respectivul act era incheiat ilegal, fara existenta garantiilor respectarii conditiilor contractuale.

In concluzie, afaceristul vasluian, folosindu-se de relatiile sale, atat pe plan local, cat si in lumea politica de la Bucuresti, a produs o „gaura" in bugetul statului, de peste 500 de miliarde de lei vechi.

Vranceanu este cunoscut ca un important sponsor al PNL, in campania din 2004 contributiile sale mergand direct spre bugetul electoral al prezidentiabilului PNL Theodor Stolojan. El a avut intotdeauna stranse legaturi si cu lideri PSD, una din firmele sale deruland afaceri cu RAFO.

Astfel, Hrebenciuc si Muresan sunt cercetati sub aspectul savarsirii faptelor de coruptie, respectiv trafic de influenta si luare de mita.

Pe langa ei si Ion Vranceanu mai sunt cercetati Ion Tibulca, fost prefect al judetului Vaslui, si Alec Bujoreanu, fost director la Directia Generala a Finantelor Publice Vaslui.

Articol integral in Gandul